Jedna od najvećih komunikacionih platformi na PC-u i mobilnim telefonima Discord će uskoro doći i na PlayStation 5 platformu. Ovu saradnju je najavio sam šef PlayStation-a Jim Ryan, koji je potvrdio da će vlasnici nove konzole dobiti integrisanu podršku za chatovanje sa svojim gaming društvom preko Discord-a početkom sledeće godine.

I dalje nije poznato šta će sve od Discord opcija biti dostupno na PlayStation 5 konzoli (nadamo se da će to biti sve, tj. pristup Discord serverima i kanalima, text i naravno audio chat), kao i da li će ovaj servis stići i na ostale konzole. Sudeći po trenutnim planovima ove firme, oni su odbili da postanu deo neke druge velike korporacije i spremaju se da ponude svoju firmu na javnim berzama. Xbox konzole su pre nekoliko godina dobile početnu podršku za Discord, u kojem su Discord članovi mogli da linkuju svoj Xbox nalog i time ostalim chat prijateljima prikažu koju Xbox igru trenutno igraju. Same podrške za direktni chat nije bilo.

Discord je javnosti ponudio svoj unikatno zapakovan miks voice-over-internet komunikacija i IRC servera i chat soba 2015. godine, i od tada je sakupio preko 140 miliona aktivnih članova. Velik deo njihove zajednice čine upravo igrači video igara na PC i mobilnim platformama.