Nedelju dana posle premijere PlayStation 5 konzole u Severnoj Americi i par drugih zemalja, ova nextgen konzola je najzad stigla i na stari kontinent gde je potražnja za njom oborila sve ranije rekorde. Nažalost, zbog ograničenog broja konzola koje su poslate radnjama i web shipovima, mnogi igrači koji nisu obezbedili svoje mesto u preorder listama će ostati bez konzola sve dok se lanac logistike ne stabilizuje sa velikim brojem dodatnih konzola koje moraju biti napravljene i poslate iz Kine.

Za razliku od prethodnog lansiranja PlayStation 4 konzole u novembru 2013. godine, ovaj put su radnje izbegle velike gužve i stampeda kupaca koji su jurili da ugrabe konzole koje su bile puštene u slobodnu prodaju. Sva prodaja je sada bila organizovana preko online narudžbina, sa opcijom da se konzole pokupe lično u radnjama ili šalju preko poštanskih službi. U Engleskoj je jedan od velikih shoping lanaca čak i obavestio svoje kupce da će distribucija PS5 konzola trajati više od jednog dana zbog nedostatka poštanskih vozila i velikih fizičkih gabarita transportne PS5 kutije.

Sudeći po prvim impresijama, jako mali broj konzola je stigao i na naše tržište, a sledeći (mali) kontigenti novih konzola će stići tek u narednim mesecima. Stabilizacija ponude se kao i kod PS4 premijere očekuje nažalost tek na proleće.