Developeri iz  Treyarch-a i Raven Software-a su se potrudili da podignu nivo imerzije njihove najnovije igre Call of Duty: Black Ops Cold War sa naprednom podrškom za DualSense gamepad, koji će učiniti PlayStation 5 gameplay ove igre totalno drukčijim i uverljivijim nego na bilo kojoj drugoj platformi.

Naime, oni su optimizovali rad svake puške sa rezistivnim triggerima prisutnim na DualSense gamepad-u, emulirajći rad okidača koji će prvo igračima ponuditi blagi otpor dok stiskaju okidač a zatim i unikatnu rezistivnu vibraciju. Ovim pristupom, svaka puška unutar igre (od pištolja, automatskih pušaka, snajpera, sačmara i drugih) ima svoj unikatni rad R2 triggera koji odmah diže atmosferu i uverljivost okršaja na ekranu na mnogo veći nivo. Pored ove emulacije rada okidača, gamepad takođe podržava i detaljne haptic vibracije koje imaju mnogo veću snagu, suptilnost, detaljnost i pravac vibracije u odnosu na sve druge gamepadove.

Naravno za potrebe bržeg MP igranja je moguće isključiti ove unikatne DualSense efekte i dobiti tradicionalni ugođaj igranja.