PlayStation eksluziva God of War je 2018. godine uspela da totalno revitalizuje ovu akcionu franšizu, transformišući je iz nemilosrdnog komadanja kompletne grčke mitologije u emotivno i impresivno ispričanu priču o Kratosu i njegovom sinu koji tek treba da nauči koji teret donose sa sobom božanske moći. Smeštena u snežna nordijska okruženja prepuna ruševina drevnih mitologijskih kraljevstava, igrači i mediji su odmah uspeli da prepoznaju vanserijski realizovanu video igru koja je zasluženo osvojila mnoge velike nagrade, uključujući igru godine na The Game Awards ceremoniji kao i dobro rangiranje na EmuGlx top 2018 listama.

Ali ovaj legendarni PS4 naslov će ostati PlayStation ekskluziva još samo mesec dana, kada će ona stići na PC sa punokrvnom podrškom za napredne rendering efekte i sve bonuse koji PC igrači očekuju kao što su izmenjive kontrole, kompatibilnost sa 21:9 ultrawide monitorima, nativna podrška za DualSense gamepad, i još mnogo toga.

PC sistemska zahtevnost ove akcione igre se na prvi pogled čini sasvim OK, mada prisustvo jačih nivoa podešavanja grafike u odnosu na konzole (koja je označena sa opcijom “Original“) uspevaju da podignu zahtevnost na veliki nivo u 4K rezoluciji. Ali verujemo da će i Ultra nivo podešavanja postati itekako igriv i sa slabijim GPU hardverom kada se u podešavanjima igre upali popularni Nvidia DLSS sistem za eliminisanje krzavih ivica.

God of War stiže na Steam i Epic Games Store već 14. januara, a na PS5 konzoli je odavno dobio besplatni patch koji diže framerate na 60fps. Punokrvni nastavak God of War Ragnarok je najavljen da će stići na PS4 i PS5 tokom sledeće godine.