Posle petnaest veoma uspešnih Call of Duty igara, Activision je odlučio da uloži drastično više resurasa u ovogodišnji nastavak i omogući svojim internim timovima da najzad dobiju pristup najnovijim tehnologijama za razvoj i rendering modernih FPS igara.

Ovogodišnji Call of Duty: Modern Warfare na kojem primarno radi studio Infinity Ward je svojevrstan reboot i ponovno zamišljanje Modern Warfare mini-franšize koja je već dobila tri popularna nastavka. U ovoj igri, glavni protagonista će biti Kapetan Price, a kampanja igre će pokušati da modernizuje priču i teme koje su bile prisutne u originalu iz 2007. godine. Pored singleplayer kampanje i multiplayer-a, igrači će moći da odigraju i popularni  coop mod Spec Ops.

Ono što izdvaja ovu igru od nekoliko prethodnih delova je prelazak na totalno novi engine koji sa sobom donosi širok spektar naprednih vizuelnih efekata. Kao što možete videti u prvom trejleru, grafika izgleda dosta modernije i atraktivnije (snimak je napravljen direktno sa PlayStation 4 Pro konzole). Kao poseban bonus, novi Modern Warfare će biti prva Activision igra koja će upotpunosti podržati crossplay između svih PC i igrača na konzolama, a da se fanbase ne bi podelio između launch igrača i onih koji su kupili premium dodatke, ova COD igra će biti prva posle mnogo godina koja će odbaciti season pass model i svim igračima besplatno dati mnogobrojne DLC pakete (uključujući i nove mape i modove igranja).

Call of Duty: Modern Warfare stiže u prodaju 25. oktobra na PC, PS4 i Xbox One sistemima.