Overwatch je od premijere uspeo da nadmaši čak i velika očekivanja Blizzard-a, što je dovelo od odluke da se pre ovogodišnjeg Blizzcon-a na brzaka organizuje svetsko takmičenje Overwatch World Cup, u kojem će se sukobiti nacionalni timovi svih zemalja sveta. Srbija naravno ima veliki potencijal da na ovom turniru osvoji zapažen rezultat, a sam EmuGlx polaže sve nade u našeg Nyarlathotep-a koji je uspeo da se rangira kao jedan od najboljih igrača sa ovih prostora.

EmuGlx poziva celu našu zajednicu i posetioce iz Srbije da daju glas igračima sa naših prostora (svako može dati glas za 4 igrača, a puni izabrani tim će imati 6 igrača). Jedino ograničenje koje postoji je da glasači moraju imati kupljenu Overwatch igru, povezanu sa BattleNet nalogom.

Posle sakupljanja glasova i selektovanja nacionalnih timova koje će biti završeno do 29. avgusta, Overwatch World Cup će početi fazu online eliminacija koje će trajati sve dok se ne pronađe 16 najboljih timova. Ti timovi će onda dobiti plaćeni put i prebivalište do Kalifornije gde će 4. i 5. novembra biti održan Blizzcon 2016 i finale Overwatch World Cup turnira koji će milioni pratiti uživo.

Glasajte za naše igrače, a pravila celog turnira se mogu pročitati ovde.