Poznati studio Blizzard u zadnjih par godina počeo je sve više da širi svoj fanbase sa “manjim” projektima koji nisu ključni deo njihovih centralnih Warcraft/Starcraft/Diablo franšiza. Ove nove igre zbog svog neverovatno zabavnog gameplay-a prosto teraju igrače da ostanu zalepljeni za svoje monitore, a najnoviji primer ovog pristupa je kooperativni FPS shooter Overwatch (PC, PS4, Xbox One) koji je nastao kao jedini “spašeni” deo od njihovog otkazanog MMORPG-a (Titan) kojeg nažalost nikada nećemo odigrati.

Overwatch je već oduševio javnost sa svojom odličnom marketinškom kampanjom i zatvorenim beta testom, a sada kada je došlo vreme da se igra pripremi za svoje lansiranje u prodaju, Blizzard je spreman da pusti mnogo više ljudi da je isproba. Naime, svako ko naruči punu verziju igre koja izlazi 24. maja će moći tri nedelje ranije da počne sa treningom u beti.

Ako je sudeći po popularnosti Heroes of the Storm-a i Hearthstone-a, Overwatch bi definitivno mogao predstavljati novu franšizu koja će učiniti Blizzard još više popularnim.