Developeri iz Larian Studios-a su potvrdili da se dugogodišnji rad na njihovoj najambicioznijoj RPG igri Baldur’s Gate 3 uskoro bliži kraju i da će igrači moći ranije zaigrati ovu preogromnu avanturu smeštenu na legendarnom D&D kontinentu Faerûn već 3. avgusta, mesec dana ranije nego što je to bilo ranije najavljeno!

Sudeći po rečima ševa ovog tima Swen Vincke-a, Baldurs Gate 3 u sebi ima dovoljno materijala da igrači potroše između 70 i 100 sati igrajući je po prvi put, ali da je (kao i svi njihovi raniji RPG projekti) igra prepuna drastičnih grananja i daje toliko slobode igračima da bi oni mogli da je ikuse na potpuno novi način ako bi je zaigrali ponovo. A oni koji hoće da istraže njen svaki kutak bi morali da potroše čak i 200 sati. Ova D&D 5th Edition igra u sebi nudi 7 glavnih protagonista, charachter kreator sa podrškom od 11 rasa, 12 klasa i 46 sub-klasa, i čak mogućnost korišćenja 600 magija i specijalnih poteza.

Ali to nije sve, pošto igra kao i njihov prethodni megahit naslov Divinity: Original Sin II u potpunosti podržava kooperativno igranje, igrači bi lako mogli da potroše i više od godinu dana lagano igrajući ovaj neverovatno ambiciozan RPG naslov!

Loša vest je što će konzolni igrači morati malo sačekati da bi počeli sa igranjem. Dok će PC verzija igre stići 3. avgusta, PlayStation 5 verzija igre će okasniti i izaćiće u prodaju 6. septembra (istog dana kada Xbox izbacuje svoj ambiciozni RPG naslov Starfield).

Nažalost, Xbox verzija igre Baldur’s Gate 3 trenutno nema potvrđen datum izlaska jer je tim naišao na probleme optimizacije kooperativnog igranja na slabašnoj Xbox Series S konzoli, što je za sada u odložilo izlazak ove igre na Xbox konzolnoj platformi. Direktor igre se nada da će uz pomoć Xbox inžinjera uspeti da izbace što kompletniju verziju igre (možda i sa izbačenim coop modom) pre kraja ove godine.