Od svoje prve najave, THQ Nordic-ova nova akciona RPG igra Biomutant je odmah ugrabila pažnju javnosti, a najnoviji prikaz igre na PC Gamer Weekeneder 2018 konferenciji nam je dao najbolji uvid u mnogobrojne sisteme igre.

Biomutant je punokrvna aciona open world RPG igra smeštena u post-apokaliptični svet u kojem će naš glavni mutirani junak morati da potroši vreme na tri glavna zadatka – da utiče da li će svet biti gurnut u totalno uništenje ako pet ogromnih čudovišta izgrizu korenove “drveta života”, da ujedini ili uništi šest velikih kung-fu plemena, kao i da sazna skrivene detalje o svojoj prošlosti koji imaju veze sa nedavnom apokalipsom. Nadogradivi RPG elementi će dodaći sve čega se možete setiti – centralne statistike vašeg junaka (snaga, inteligencija, vitalnost, itd.), modularna melee i ranged oružja, kung-fu poteze, sekundarne opreme za borbu i istraživanje, fizičke (bio)mutantne sposobnosti, i psioničke magije, činivši svako igranje ove open world igre potancijalno totalno dručijim od prethodnih.

Nove video snimke i detaljni opis igre  od strane Experiment 101 developera možete pogledati ispod, a puna verzija igre za PC, PS4 i Xbox One je i dalje planirana za 2018. godinu.