2012. godine jedan od velikih izdavača video igara THQ je posle puno finansijskih problema najzad zatvorio svoja vrata, ali igrom slučaja ime ove kompanije i dalje živi preko malenog evropskog izdavača Nordic Games koji se sve više i više širi. Naime, kada je bankrotirani THQ ponudio svoje gaming IP-ove i studije na prodaju, dve kompanije koje su ugrabile najviše na aukciji su bile Nordic Games (koji su kupili dosta infrastrukture THQ-a, kao i gaming franšize Darksiders, Red Faction and the MX series) i Koch Media, čiji je odeljak Deep Silver dobio franšize Saints Row, Metro, tim Volition Games kao i Homefront igru i tim (koje je na kratko bio kupio Crytek).

Prošle godine Nordic Games je najavio plan o ekspanziji svog prisustva na tržištu. Preimenovali su se u THQ Nordic, objavili su rad na na većem spektru manjih igara (među kojima se svakako izdvajaju Darksiders 3 i dobro dočekani novajlija Biomutant), a sada su najavili i širenje preko dodatnih bankarskih poteza. Od danas, THQ Nordic je vlasnik kompletne firme Koch Media, njihovog izdavačkog ogranka Deep Silver i svih gaming franšiza i 3rd party ugovora koje one poseduju. Ovo znači da se Volition i Saints Row vraćaju u THQ, koji će takođe tokom ove godine izdati Metro Redux i (nadamo se) Shenmue 3. Koch Media će nastaviti da radi u nepromenjenoj formi.

Važno je spomenuti da THQ Nordic ne namerava da emulira stari THQ po svaku cenu. Vođstvo ove firme je svesno da oni u svom portfoliju imaju franšze od “manjeg značaja”, ali da im je cilj da igre budu profitabilne makar malo i da veću zaradu dostignu preko širokog spektra dobro prihvaćenog softvera koji će lagno postati sve ambiciozni i sa većim budžetima. THQ Nordic i Koch Media imaju zajedno oko 50 igara u fazi izgradnje, od čega čak 33 su naslovi koji još nisu predstavljeni javnosti.