Studio IO Interactive je pre 16 godina uspeo da se proslavi izdavanjem veoma zanimljive sandbox igre Hitman: Codename 47, a fanovi ove franšize su u narednim godinama uspeli da odigraju četiri nastavka. Sada kada se bliži vreme da šesta Hitman igra stigne u prodaju, IO Interactive, njihovi šefovi iz Eidosa i njihov izdavač Square Enix su se odlučili na radikalnu promenu načina kojeg će igrači moći da iskuse nove avanture agenta 47.

 

Naime, nova nextgen verzija Hitmana koja je najavljena za PS4, Xbox One i PC sisteme neće izaći u prodaju 11. marta u punom paketu, već će igra biti rasparčana na epizode koje će sve izaći tokom 2016. godine. Prva epizoda u kojoj se nalazi prolog zona i ogromna zona u Parizu će koštati 15 Evra, a svaka sledeća zona (Italija, Maroko, Tajland, USA i Japan) će koštati po 10 evra. Pre kraja godine sve ove epizode će biti spojene u jednu igru koja će moći da se kupi u radnjama. Ovakav pristup prodaji je odabran jer će novi Hitman koristiti jako velike zone za igranje u kojima će igrači imati drastično veći nivo slobode u odnosu na prošle igre, a opcije za community interakcije će omogućiti igračima da među sobom dele izazove ili igraju zvanične izazove koje će postavljati developeri.

Pre nego što igra krene u prodaju, igrači će 12. februara moći da isprobaju i beta test koji stiže prvo na PS4 konzolu a kasnije i na ostale platforme.