Jedna od najočekivanijih igara za napredni PlayStation VR2 sistem za igranje u virtuelnoj realnosti je nova avantura Horizon: Call of the Mountain, smeštena u isti univerzum kojeg su igrači mogli detaljno da istraže u igrama Horizon Zero Dawn i Horizon Forbidden West.

Ova VR avantura će igrače direktno ubaciti u ovaj prelepi svet prepun opasnih robotskih bića, i daće nam zadatak da se popnemo na visoku planinu koja krije tajne o novim robotskim pretnjama. Glavni junak igre Ryas će tokom svog uspona sresti širok spektar novih i starih likova iz Horizon igara, a PlayStation VR2 sistem će obezbediti da cela avantura bude predstavljena sa fantastičnom audio/vizuelnom prezentacijom, realističnim kontrolama i mnogim borbenim i puzzle izazovima.

Fanovi PS5 ekskluzive Horizon Forbidden West već danas mogu da uživaju u novom besplatnom patchu koji dodaje nove gameplay opcije, vizuelna poboljšanja, i podršku za novu težinu igranja (Ultra Hard) i New Game+ kampanju! Vlasnici novih 4K televizora će do kraja godine moći zaigrati ovaj naslov u novom 40fps modu i verziji igre koja ima otključan framerate koji pegla novi sistem prikaza slike VRR.

 

Horizon: Call of the Mountain stiže u prodaju sledeće godine kao PSVR2 ekskluziva koja će moći da se igra samo uz pomoć PlayStation 5 konzole.