Otkako smo videli prve snimke igre No Man’s Sky (EmuGlx review), odmah smo krenuli da zamišljamo kako bi bilo super istraživati ovaj prelepi univerzum zajedno sa nekim (a i sami developeri su u par navrata potvrdili da planiraju da podrže koopereativno igranje). Nažalost, prva verzija igre nije imala ništa od toga i bila je fokusirana na izazovni survival & crafting gameplay, ali širok spektar patcheva i proširenja mogućnosti igre su uzdigle ovu igru daleko od svoje početne pozicije. Sa dolaskom tri ranije besplatne ekspanzije, No Man’s Sky je već sada mnogo ozbiljnija igra, a krajem jula sa dolaskom “NEXT” update-a ona će postati još zanimljivija za igranje.

Naime, ovaj besplatni dodatak će ubaciti mogućnost pravljenja velikih baza, planetarnih kolonija, učešća u ogromnim svemirskim bitkama, trkanje po planetama u oklopnim vozilima, pravljenje i deljenje staza za trkanje, i da, podršku za multiplayer koja podrazumeva i kooperativno igranje sa prijateljima i sretanje novih igrača u ogromnoj galaksiji!

Ova nova verzija igre će biti i ponuđena u prodaji po prvi put na Xbox One konzoli (naravno zajednos sa svim ranijim ekspanzijama Foundation, Pathfinder i Atlas Rises), a na ostalim platformama Next dodatak će stići besplatno svim trenutnim (i budućim igračima). NEXT ekspanzija stiže u našu galaksiju 24. jula u Americi i 27. jula u Evropi.