Iako ovogodišnji Call of Duty neće imati SP kampanju, Activision je uložio više resurasa da proširi njene online mogućnosti. Black Ops 4 će sa doći sa podrškom za tri odvojena online moda – tradicionalni multiplayer, veoma prošireni zombie mod, i prvi pokušaj COD franšize da se upusti u battle Royale vode.

  • Multiplayer će se još jednom osloniti na popularni ” Pick 10″ sistem customizacije likova, kretanje po mapi je svedeno na realniji nivo (nema trčanja po zidovima, velikih skokova i sl.), promenjen sistem regeneracije zdravlja, nova oružja, tok bitaka, misije zasnovane na stilu elitnih vojnika “Specijalista” i još mnogo toga drugog.
  • Zombi sekcija će doći sa sve tri unikatna okruženja IX (rimski gladijatori), Voyage of Despair (zombiji na titaniku!) i Blood of the Dead (zombiji u magičnom svetu) u kojma će biti smeštene nove avanture, svaka sa zasebnim glavnim likovima, mogućnostima igranja, customizaciji, craftingu, oružjima i sl. Tu je i veoma težak “Zombie Rush” mod koji će se svideti veteranima ovog moda.
  • Battle Royale sekcija nazvana “Blackout” cilja da u sebi donese ne samo standardni online survival gameplay na ogromnoj mapi sa vozilima, već i širok spektar gameplay opcija na koje smo navikli u COD igrama. Developeri za sada ne žele da puno pričaju o ovom modu, tako da ćemo za detalje o njemu morati sačekati.