Ako ste vlasnik Nintendo Switch konzole, posle 19. septembra ćete morati da izdvojite malo novca i pošaljete ga Nintendu da bi ste omogućili povezivanje vaše konzole sa online gaming serverima (kupovina igara sa Switch radnje će naravno i dalje biti dostupno svima).

Ovaj premium servis podseća dosta na PS+ i Xbox Live Gold, ali košta dosta manje. Godinu dana pretplate za jedan korisnički nalog će koštati svega 20€, a ako napravite porodičnu grupu (sa do 8 naloga), cena se povećava na 35€.

Pored podrške za online igranje redovnih i F2P igara (da, igranje Fortnite-a neće biti besplatno), Nintendo Switch Online će takođe korisnicima dati pristup čuvanju savegame pozicija u cloud-u (ali iz nekog razloga ne za sve igre, pogotovo one gde bi prisustvo dve različite savegame pozicije dovelo do potencijalnih ekspoloita) kao i besplatne igre u formi modofikovanih 8-bit hitova. Takođe, voice chat i napredne party opcije će i dalje biti podržane samo preko Nintendove Android i iOS aplikacije.

Besplatna proba Nintendo Switch Servisa u trajanju od nedelju dana će takođe biti dostupna čim ovaj servis počne sa radom.