Sudeći po izveštaju medijske kuće Bloomberg koji se oslanja na ekskluzivne informacije sakupljene od insajdera koji su upoznati sa hardverskim planovima Japanskog gaming giganta, Nintendo se sprema da ovog leta započne proizvodnju nove ojačane verzije Nintendo Switch konzole koja će igračima doneti dodatni razlog da održe prodaju ove konzole na veoma visokom nivou. Prodaja bi trebala da počne krajem godine, taman pre početka udarne praznične sezone.

Konzola će imati dva primarna poboljšanja hardvera – 720p OLED ekran od 7 inča koji će drastično pojačati kontrast i kvalitet slike u portable gaming modu, i ojačani sistemski CPU/GPU čip koji će čak imati i podršku za naprednu tehniku povećanja rezolucije igara preko Nvidija servisa DLSS koji se u zadnjih par godina proslavio na PC-u. Važno je napomenuti da će sami developeri morati ručno da dodaju DLSS u svoje projekte, što znači da će verovatno samo nove igre ili najpopularniji stariji naslovi dobiti opciju za ovaj odličan upscale efekat.

Cena konzole se očekuje da će biti u rangu između 350 i 400 dolara/evra, što znači da će se udaljiti od trenutnih cena Switch konzole ($300 za redovnu verziju i $200 za Lite).