Nintendo se u proteklih par godina itekako uverio da njihovi davni koreni u industriji pravljenja dečijih igračaka mogu iskoristiti za odličan profit i proširenje mogućnosti konzolnih video igara (preko relativno skupih Amiibo mini-figurica), a sada kada su uspeli da se na tržište izbace veoma popularnu hibridnu konzolu Nintendo Switch, odlučili su da je vreme da deci (i odraslima koji su još mladi u srcu) ponude svojevrsnu alternativu LEGO kockama koje će direktno biti povezane sa gaming aplikacijama.

Naime, u pitanju je inovativni sistem pravljenja igračaka pod imenom Nintendo Labo koji se sastoji od kartonskih elemenata koji se mogu sklopiti u maleni broj fiksnih objekata, a kada se se u te objekte ubace delovi Switch konzole (kontroleri ili sam ekran), ti objekti sa veličinama od malih futrola, štapova za pecanje, do mini-kuća i impresivno velike robotske opreme koja se može obući, postaju interaktivni. Gaming aplikacije koje su aktivne tokom korišćenja Nintendo Labo igračaka su takođe raznovrsne, i igračima nude sve od mini igara, slobodnih umetničkih aplikacija (sviranje klavira) pa sve do prve punokrvne Nintendo Switch virtual reality igre!  Sklapanje svih kartonskih elemenata u gotove igračke se naravno može uraditi prateći laka uputstva na samoj Switch konzoli.

Nintendo Labo će 20. aprila stići u prodaju u dva osnovna paketa – Variety Kit ($70/60€, koji u sebi ima kartone i gaming aplikacije za RC automobil, štap za pecanje, kuću, motor, i klavir) i Robot Kit ($80, sa velikim i komplikovanim kartonskim elementima za pravljenje robotske torbe za leđa i propratne VR igre). Pojedina tržišta će takođe dobiti i Customization Set paket (oko 10€) sa kojim možete ukrasiti vaše Labo igračke.