Pošto je Nintendo odlučio da svoju novu kućnu konzolu predstavi na veoma nesvakidašnji način, mnogi igrači širom sveta i dalje nisu shvatili sve novine koje ova velika Japanska kompanija pokušava da sprovede u stvarnost. U nastavku teksta možete pročitati kojih 10 osobina Nintendo Switch konzole su na nas ostavili najveći utisak:

1. Hibridni sistem

Nintendo Switch je hibrid koji se sastoji od nekoliko elemenata – same konzola koja je smeštena iza 720p ekrana, modularnih mini kontrolera koji se mogu skinuti sa konzole i koristiti u solo ili spojenom modu, i kućne „bazne“ stanice preko koje se konzola puni i šalje signal na vaš kućni TV.

nintendoswitch_hardware-0-0

2. Transformacija bez prekida

Igrač u svakom trenutku može da se prebacuje iz prenosnog u kućni mod, jednostavnim stavljanjem ili skidanjem konzole iz bazne stanice. Aktivne igre na konzoli će nastaviti sa regularnim radom.

nintendo_switch_3

3. NVIDIA i Nintendo?

Srce ovog prenosnog sistema čini najnoviji mobilni čip napravljen od strane poznatog proizvođača grafičkih kartica Nvidije. Čip unutar Nintendo Switch-a koristi modifikovanu Shield SoC tehnologiju koja koristi elemente koji su prisutni u najnovijim grafičkim karticama sa PC-a.

1845863

4. Ram za slike ili budilnik?

Konzola ima maleni držač na pozadini što je čini podobnom za stavljanje na bilo koju ravnu površinu. Igrač tada može skinuti mini kontrolere i igrati igre u solo ili coop modu sa društvom.

nintendo_switch_2

5. Neophodna optimizacija

Iako je Nvidia Shield tehnologija odlična u sferi mobilnih uređaja, PC i kućne konzole od Sony-a i Microsoft-a u sebi imaju mnogo jači hardver. Nintendo Switch će moći da pogura igre sa tih jačih sistema, ali samo ako se razvojni studiji potrude i optimizuju igre za ovaj prenosni uređaj.

skyrim-switch-1200x675

6. Ipak samo za kuću i kratke letove?

Nintendo predlaže da se konzola koristi kao kućni gaming uređaj. Ovo je verovatno tako večih gabarita same konzole (koja je dosta veća od prenosnih 3DS i Vita konzola), a prvi izveštaji govore da se na Switch-u nalazi baterija koja omogućava igranje u trajanju od samo 3 sata.

nintendoswitch-tabletplay

7. Kertridži umesto diskova!

Nintendo Switch koristi totalno novu vrstu ketridža (memorijskih kartica) za učitavanje igara. Fizičke kopije DS, 3DS i Wii U igara neće moći da se koriste.

nintendo_switch_cartridge

8. Jači od Wii U!

Ova konzola je dovoljno jaka da može da pušta igre koje su već prisutne danas na Wii U konzoli. Povrđeni naslovi za sada su The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Mario Kart 8, Splatoon i nova Super Mario igra.

nintendo-switch-zelda

9. Lokalno povezivanje

Nekoliko Nintendo Switch konzola mogu da se povežu u lokalnu bežičnu mrežu, omogućavajući vlasnicima konzole da veoma lako uživaju u lokalnom multiplejeru (na primer u timskoj igri Splatoon).

nintendo-switch-shot-05

10. Mart 2017

Nitendo Switch stiže u prodaju tokom marta 2017. godine. Cena i spisak igara koje će biti prisutne na premijeri za sada nisu poznati.

nintendo-switch-base-unit


Kako se vama čini Nintendo Switch? Podelite utiske u komentarima, na našoj FB stranici ili forumu.