Kao i svake godine, svega par dana pre početka E3 sajma na kojem se planiraju premijerna predstavljanja novih igara, nekoliko njih procuri u javnost. Nekad su to veoma grube glasine od neproverenih izvora, nekad namerni mali tragovi koji sami developeri puste u javnost, a nekad su totalno katastrofalni propusti koji jasno opisu postojanje desetina igara (kao prošlogodišnje slučajno listovanje mnogih E3 igara od strane kanadskog prodavca Walmart).

Ovogodišnjih TOP5 igara o kojima smo počeli da čujemo glasine i nalazimo tragove po Internetu su:

5. Splinter Cell

Ova glasina nije previše jaka, ali definitivno je moguća. Američki prodajni lanac Gamestop je na kratko na svom websajtu pustio listing za totalno nove noćne naočare sa Splinter Cell brendingom. Iako ovo ne potvrđuje samu igru, ovako random promocija 6 godina posle premijere poslednje igre nas je itekako začudila.

4. Fable 4

Sveži detalji o novoj Fable igre dolaze striktno sa neproverenih online izvora, mada već godinama svetski gaming novinari spominju da je novi pod-tim Playground Games studija vredno radio na novoj verziji ovog RPG hita. Ovonedeljna glasina spominje da će se igra vratiti svojim korenima i igračima ponuditi veoma granajući RPG gde će igrač čak moći totalno da ignoriše glavni quest i uživa u izgradnji svoje kuće/grada/kraljevstva.

3. Watch Dogs: Legion

U godini kada Ubisoft nema novi Assassins Creed, definitivno ima prostora za nove hakerske avanture u Watch Dogs univerzumu. Ovonedeljna glasina o trećem delu ove franšize je bila toliko detaljna, da je to čak možda i nateralo Ubisoft da na twitteru potvrdi postojanje ove igre. U Watch Dogs Legion će nas prebaciti u post-Brexit London gde će nova grupa hackera krenuti u borbu za individualne slobode. Najveći adut nove igre će biti mogućnost vrbovanja i direktnog preuzimanja kontrole bilo kog NPC-a u igri.

2. Great Rune

Majstori “Souls” žanra iz studija FROM Software se po mnogim glasinama spremaju da naprave svoju prvu open world igru. Još zanimljivije, saradnik na ovom projektu im je bio ni manje ni više nego legendarni fantazijski pisac George R.R. Martin koji se i dalje muči da završi svoj epski serijal A Songs of Ice and Fire. Sudeći po trenutnim glasinama, ovo će ibiti akciona igra smeštena u vikingško okruženje, a heroj igre će imati zadatak da ubije vladare sedam kraljevstava.

1. Baldur’s Gate 3

Jedna od najlegendearnijih RPG franšiza svih vremena će se izgleda uskoro vratiti u žižu javnosti. Posle kratkog teaser-a na sajtu Larian Studios-a (kreatora fantastičnih Divinity: Original Sin igara), stari RPG geekovi su počeli da se tresu kada su shvatili da bi sledeći projekat ovog tima mogao biti upravo Baldur’s Gate 3. Ako je ovo zaista istina, zaista nismo mogli zamisliti bolji studio koji bi mogao narpaviti ovako bitan nastavak jedne od najbitnijih PC igara ikada napravljenih.