Posle veoma popularnog alfa testa i još popularnijeg perioda u Early Access distribuciji gde su hiljade fanova širom sveta uspeli za kratko vreme da naprave zaista impresivne kreacije koristeći samo svoje kontrolere, developeri iz Media Molecule-a su došli do zaključka da je editor igre Dreams došao do tog stanja da zaista može biti iskorišćen i za profesionalne namene.

Najnoviji post na njihovom blog-u je poslao otvoren poziv ka manjim indie timovima da se jave Media Molecule-u ako su zainteresovani da se bace na posao pravljenja novih Dreams igara ili kolaboraciji na drugim projektima. Ako pregovori prođu pozitivno, ovi mali timovi bi dobili budžet za pravljenje njihovih novih projekata.

Sudeći po širokom spektru gameplay testova koje su sami fanovi napravili za kratko vreme, ne sumnjamo da bi profesionalni modeleri, animatori i skripteri uspeli da naprave šta god požele unutar Dreams-a. U nastavku možete videti samo neke od primera fan kracija koje se trenutno mogu odigrati u Early Access verziji Dreams-a: