Electronic Arts se sprema da najzad u javnost pusti remaster legendarne RPG franšize Mass Effect koji su obeležili jedan od najuspešnijih perioda poslovanja studija za razvoj video igara Bioware. Originalno napravljene i izdate na Xbox 360 i PlayStation 3 konzolama, ove igre nikada do sada nisu bile portovane na druge konzolne sisteme. PC verzije jesu postojale, ali su one bile napravljene u dobu pre popularizacije Steam-a i čak nisu imale integrisanu podršku za gamepadove.

Mass Effect Legendary Edition će u sebi doneti sve tri originalne igre, skoro sve DLC pakete (jedan od njih nije bio pravilno arhiviran pre više od decenije i po) i unapređenu grafiku i pažljivo urađeni rebalans gameplay-a (pogotovo u prvoj igri). Osnovni plaket igre će težiti skoro 90GB, a samo prvi patch će tražiti od igrača da skinu više od 10 GB podataka.

Igra stiže u prodaju na PC, PS4 i Xbox One platformama 14. maja i imaće ugrađenu podršku za nextgen konzole koje će moći da ih renderuju u 4K60 modu. Pun spisak podržanih rezolucija i framerate opcija na svim konzolama možete pročitati ovde. Kao poseban bonus, igrači već sada mogu da posete oficijelni sajt igre i sami kreiraju svoj omot igre sa omiljenim likovima iz cele trilogije.