Izdavač video igara Private Division je potvrdio da će rad na portovanju hit RPG igre The Outer Worlds potrajati malo duže jer je kineski studio Virtous koji je bio zadužen za ovaj port postao žrtva širenja koronavirusa u Aziji.

Iako niko od članova tima nije postao bolestan, vođstvo firme je odlučilo da ispoštujući naređenja vlade Kine i produže odmore zaposlenih i posle kraja tradicionalnih novogodišnjih praznika. Trenutni plan je da će rad na igri biti nastavljen posle 10. februara, a ubrzo posle toga će biti objavljeno kada će ovaj veoma čekani port stići u prodaju. Kao bonus vest, izdavač je potvrdio da će poraditi i na fizičkoj verziji igre za Nintendo Switch.

Virtuous se posle svog osnivanja 2004. godine u Šangaju proširio na nekoliko gradova širom Kine, i postao je blizak saradnik mnogih svetskih izdavača i studija. Danas su poznati uglavnom kao “offsourcing” studio za razvoj 3D modela, dizajna nivoa i 2D grafike koji pomaže pri izgradnji velikih AAA projekata kao što su Uncharted 4, Quantum Break, Star Wars Jedi: Fallen Order,  Mortal Kombat X, i mnogih drugih, ali često rade i na portovima starijih naslova na nove platforme. Jedan od njihovih popularnijih portova je bio Dark Souls Remastered.

Virtuous trenutno ima preko 1600 zaposlenih na 11 lokacija širom Kine i Vijetnama.