Poljski studio Bloober Team se u zadnjih par godina foksuirao na survival horor žanr, tako da ne čudi vest da su najzad uspeli da ostvare saradnju sa nekadšnjim Japanskim gigantom Konami-jem, koji se otarasio skoro svih svojih internih studija ali su i dalje voljni sa vremena na vreme da ostvare saradnje sa eksternim studijima.

Ove dve organizacije su potvrdile da će udružiti svoje snage na novom tajnom projektu, ali skoro svi igrači i mediji širom sveta očekuju da će ta nova igra biti vezana za popularnu Silent Hill franšizu koja je svoj zadnji pokušaj života imala pre odlaska Hideo Kojime koji je oduševio sve sa svojim inovativnim interaktivnim demo-om P.T. (Playable Teaser) i najavom igre Silent Hills.

Po svemu sudeći, Bloober Team je i dalje u veoma ranom stadijumu razvoja novog projekta, tako da nove vesti o potencijalnoj novoj Silent Hill igri ne treba da očekujemo ove pa čak i sledeće godine. Internetom takođe kruže glasine da je Konami potpisao još jedan ugovor za još jednu Silent Hill igru koju će razviti tim iz Japana.