Vizuelni kvalitet igara i količina materijala spremnog za igranje redovno svake godine napreduju brzim tokom, što tera developere da povećavaju veličinu igara i od svojih kupaca traže da rezervišu značajne količine gigabajta na njihovim hard diskovima. Prisustvo dvoslojnih Bluray diskova u obe najpopularnije kućne konzole je tokom ove generacije omogućilo igrama da veoma lako dostignu veličine od 50 GB, a poneki retki naslovi su dobijali DLC pakete i opcione pakete (MP sekcija Halo Master Chielf Collection igre ili FMV animacije u visokoj rezoluciji kod Quantum Break-a) koji su dodali još čak 20-30 GB na regularnu instalaciju igre.

Svi ovi rekordi po veličini padaju u vodu u poređenju sa sistemskim zahtevima koje će imati predstojeći Call of Duty: Infinite Warfare. Kada se saberu svi moduli koji stižu sa Infinite Warfare Legacy Edition verzijom ove igre (bazična igra i Modern Warfare Remastered), Infinite Warfare će tražiti neverovatnih 130 GB prostora na hard disku vaše konzole ili PC-a. Naravno to je samo početna količina potrebnog prostora, ne računajući mesto koje će biti potrebno za mnogobrojne buduće DLC pakete.

Kupci skuplje “Legacy” verzije igre  Call of Duty: Infinite Warfare na PlayStation 4 konzoli već od danas mogu skinuti Modern Warfare Remastered i krenuti igrati singleplayer kampanju ove igre, čitavih mesec dana pre premijere novog COD-a. Još uvek nije poznato da li će kupci fizičkog paketa ove igre dobiti ovaj remaster u disk formi, ili će svi igrači biti primorani da skinu ogromne količine podataka sa interneta.