Nakon mukotrpnog erora na PS store i preduge instalacije, isprobali smo demo verziju za ovogodišnje izdanje FIFA. 10 timova su na raspolaganju u demo verziji i to su Real Madrid, Atletiko Madrid, Bayern Minhen, Borusija Dortmund, Spursi, Juventus Mančester Junajted, Mančester Siti, Juventus, PSG i Roma. Od dostpunih stadiona tu su dva Madridska stadiona odnosno Santiago Bernabeu i Wanda Metropolitano.

Demo verziji fokus je na ligu šampiona koja je dodata ove godine i sama prezentacija iste lige je fantastična, grafike su tu, čuvena mušema je tu, lopta, reklame i himna tokom ulaska na stadion i naravno glavna himna. Sve vam je dočarano uz nove banere koje navijači postavljaju prilikom pre match koreografije i malo razradjenije modele igrača.  Ipak neke prevelike razlike i nema u odnosu na prošlogodišnje izdanje ali uglavnom prezentacija za ligu šampiona je fenomenalna i jedva čekamo full verziju da vidimo kakva je u finalu. Tu su i novi komentatori Dereck Rae i Lee Dixon i mogu reći iako sam ja veliki fan Michael Tylera on u igri nije kao u stvarnosti i previše se ponava, dok nova dvojica su fenomenalni i stvarno vas užive u samu igru. Gameplay je well… iznenadjujuće dobar. Kada sam video beta gameplay mislio sam da od ove FIFE nema ništa ali popravili su sve iz Bete i dobili smo jedno odlično iskustvo.

 

Brzina je malo smanjena, pasovi sada više nisu tako laki, nema više 100 pasova petom u svakoj tekmi ili 300 duplih i troduplih dodavanja, toga je sada dosta manje i bolje je tako. Sve se sada fokusira na pažljivu taktiku i laganu igru od noge do noge. Active touch i time finishing su dobri ali za time finishing će vam kao i meni trebati dosta vežbe, srećom uvedeni su novi skill treninzi koji se baziraju na tome tako da eto naučićemo nekako. Tactics sistem funkcioniše fenomenalno i fanovima Football Menadžera bi se trebao svideti. Imate svega, kakav će vam pressing biti kada izgubite loptu, kako će se igrači postavljati kod kornera, koliko je zadnja linija postavljena, da li će izlaziti i tako dalje.

The Journey se bazira i dalje na istom Alex Hunteru iz prethodnog izdanja koji se sada otišao u novi klub, ovaj put Real Madrid i tu kreće njegova priča u ligi šampiona u utakmici protiv Uniteda koju ćete igrati i to je to do full verzije. Mala novina u Jorney modu je da ćete biti u prilici da igrate i sa Alexovim prijateljem ili sestrom kada poželite i to će se sve vezati sa glavnom pričom. Sačekaćemo full verziju da vidimo na šta će Journey u celini da liči ovoga puta.

To bi bilo sve za ovaj demo koji nam je pokazao dosta toga dobrog tako da smo veoma uzbudjeni za 28. septembar i full igru da vidimo House Rules, karijeru, Ultimate Team i ostatak modova. Ipak obećali smo vam prije par dana da ćemo pokazati top 10 igrača FIFE 19 i evo, možete ih videti ispod. Možda je bilo i očekivano ali uvek je zanimljivo vidjeti da li će biti nekog iznenadjenja – toga po meni nema sem toga da Ronaldo ima 90 dribling a više i nije tako dobar dribler kao pre.

Za novosti o FIFA 19 nastavite da pratite EmuGlx!