IO Interactive je posle izlaska Absolution-a iz 2012. godine obećao da će se novi Hitman vratiti korenima. U to su mnogi verovali. Ali niko nije mislio da će nova Hitman igra ostvariti ovakav uspeh posle iznenadne najave da će ovaj projekat biti pušten u javnost ne kao standardna puna igra, već kao epizodna igra koja će omogućiti igračima da lagano dobijaju pristup novim lokacijama tokom cele godine. Ogromna sloboda kretanja i delovanja na veoma velikim lokacijama, odlična grafika, puna podrška za community izazove i vijanje veoma teških i specijalnih „nedostižnih meta“ su učinili od Hitman igre hit kakav ni IO Interactive nije mogao da pretpostavi.

Poslednja (šesta) epizoda prve „sezone“ Hitmana će dati šansu igračima da posete Japan, preciznije privatni hotel i odmaralište pored njega. Ova javna zona prepuna turista i ekskluzivnih apartmana iza čijih vrata se kriju bogataši je prikazana sa vizuelnim stilom koji meša tradicionalnu istoriju Japana i veoma modernih tehnologija. Primarna misija Agenta 47 je ubistvo dvoje centralnih meta, ali igači će svakako moći da nađu još dosta zabave u ovom DLC paketu.

Finale prve sezone Hitman-a stiže u prodaju 31. oktobra na PC, PlayStation 4 i Xbox One sistemima, a igrači mogu iskusiti ovaj paket ili zasebnom kupovnom, kupovinom “kompletnog” paketa, ili upgrade pack-a u kojem se nalaze svi DLC paketi iz prve sezone. Rad na 2. sezoni Hitmana je već počeo.