Polyphony Digital je tim koji je sa Gran Turismo franšizom imao nekoliko uspona i padova, a maltene svaka novija igra koju su napravili je prošla kroz period odlaganja, gde su fanovi morali stripljivo da čekaju da novi nastavak dodje u prodaju, često sa dosta nedostataka u samoj igri, i obećanja koja su ponekad bila ispunjena čak nekoliko godina posle početka prodaje (ili nikad).

Gran Turismo Sport je najavljen prošlog oktobra na Paris Games Week 2015 sajmu video igara, sa obećanjem da će, ova smanjena verzija igre koja je fokusirana na e-sports (bez prave singleplayer kampanje i širokog spektra automobila i staza na koje samo navikli od GT igara), dobiti otvoreni beta test tokom proleća ove godine. Obećanje ludom radovanje. Open beta test je otkazan krajem maja, sa obrazloženjem da je za tako nešto potrebno da cela igra bude završena i da će se to desiti 16. novembra. Nažalost, sada smo saznali da ni tada nećemo odigrati Gran Turismo Sport na PS4 konzoli!

Kazunori Yamauchi se oglasio, i bez izvinjenja milionima fanova ponudio obrazloženje da će GT Sport stići tek tokom 2017. godine (tačan datum ili čak period izlaska igre nije spomenut!), a razlog za možda i značajno kašnjenje igre, je želja tima da naprave najbolju GT do sada.

Sa ovim odlaganjem PS4 nastavlja da treću godinu za redom ulazi u prazničnu novogodišnju sezonu, bez velikog spektra ekskluziva koje prave interni PlayStation timovi, što se ispostavilo kao relativno dobra taktika, jer se time postiže jača prodaja konzole tokom ranije slabih perioda prodaje. Ne treba zaboraviti da je GT Sport predstavljao i jednu od bitnijih naslova za PlayStation VR platforme, koja će ove godine biti siromašnija za jedan veliki sportski naslov.

Vlasnici PS4 konzola će od samog Sony-a moći (nadamo se) dočekati samo The Last Guardian (25. oktobar) i Gravity Rush 2 (2. decembar), a naslovi kao što su GT Sport i Horizon: Zero Dawn su odloženi za sledeću godinu.