Google Stadia, novi cloud streaming servis za uživo igranje igara renderovanih na udaljenim serverima, je upravo krenuo sa radom u Severnoj Americi i nekoliko zemalja centralne i zapadne Evrope. U svojoj početnoj fazi, servis je dostupan samo kupcima launch paketa koji sa sobom donosi novi Chromecast Ultra dongle za TV i Stadia Gamepad, kao i besplatni pristup igrama Destiny 2 Complete i Samurai Showdown.

Ovaj streaming servis od igrača traži da kupe igre koje žele da igraju, ali tokom sledeće godine će u rad stići i dodatna ponuda u vidu pretplate za pristup širokom katalogu igara, besplatni demo, kao i bestplatno korišćenje streaminga (ako imate kupljenu igru) uz ograničenje kvaliteta slike na 1080p60. Streaming je sada dostupan na PC mašinama korisnika koji imaju poslednju verziju Chrome browsera, iOS mobilnim telefonima i tabletima, televizorima sa Chromecast Ultra dodatkom, kao i Android Pixel uređajima. Šira dostupnost servisa će biti omogućena sledeće godine (broj podržanih uređaja kao i teritorije na kojima se nalaze streaming serveri).

Po prvim impresijama ranih korisnika, Google Stadija je veoma solidan cloud streaming servis koji po kvalitetu renderinga igara i kvaliteta video stream-a uspeva da lako nadmaši vremešni PSNow, ali da input lag (večna boljka streaminga) i dalje nije dovoljno dobar da zadovolji baš sve dugogodišnje ljubitelje gaming PC-a i konzola. I pored toga, neredovni igrači, igrači koji cene lakoću pristupa igrama i totalno novi igrači sada itekako imaju novu platformu sa kojom mogu da igraju neke od najboljih modernih igara sadašnjice (a uskro i mnoge 2020. hitove kao što su Doom Eternal i Cyberpunk 2077).

Pun spisak trenutno podržanih Google Stadia igara je sledeći:

 1. Assassin’s Creed Odyssey
 2. Attack on Titan 2: Final Battle
 3. Destiny 2: The Collection
 4. Farming Simulator 2019
 5. Final Fantasy 15
 6. Football Manager 2020
 7. Grid 2019
 8. Gylt
 9. Just Dance 2020
 10. Kine
 11. Metro Exodus
 12. Mortal Kombat 11
 13. NBA 2K20
 14. Rage 2
 15. Red Dead Redemption 2
 16. Rise of the Tomb Raider
 17. Samurai Shodown
 18. Shadow of the Tomb Raider: Definitive Edition
 19. Thumper
 20. Tomb Raider: Definitive Edition
 21. Trials Rising
 22. Wolfenstein: Youngblood