PlayStation je prošlog leta na premijeri PlayStation 5 konzole prikazao kratki teaser nastavka legendarne igre God of War koja je 2018. godine uspela ne samo da revitalizuje ovu franšitzu sa totalnim reboot-om gameplay-a i novim mitološkim Nordijskim okruženjem, već je postala jedna od najnagrađivanijih igara prošle generacije konzola.

God of War Ragnarok je tada bio najavljen za 2021. godinu, ali sada je stigla potvrda da ćemo ipak morati da se strpimo.

Citirajući veliki uticaj svetske pandemije koji je sprečio snimanje glumaca u motion capture studijima kao i otežan rad u svim PlayStation studijima, šef Worldwide Studios-a Hermen Hulst je najavio da će nova avantura iz studija Santa Monica stići u prodaju tek tokom sledeće godine.

A kao veliko iznenađenje, on je takođe potvrdio da će God of War Ragnarok kao i dugo čekana simulacija vožnje Gran Turismo 7 izaći i na vremešnoj PlayStation 4 konzoli koja se do sada prodala u preko 115 miliona kopija. Iako što Sony planira da za svega oko tri godine brzo proda i do 50 miliona novih PlayStation 5 konzola, Hulst je napomenuo da će PS4 vlasnici dobiti još pokoju veliku igru.