Danas je najavljeno Director’s Cut izdanje popularne PlayStation ekskluzive Ghost of Tsushima, koje će biti dostupno za PS4 i PS5 konzole.

Director’s Cut izdanje će u sebi sadržati originalnu igru, sav naknadno objavljeni dodatni sadržaj, kao i potpuno novu story ekspanziju sa Jinom u glavnoj ulozi, uz još nekoliko dodatnih novina. Igra izlazi 20. avgusta, a može se poručiti unapred počevši od sutra.

 

Nekoliko ključnih detalja:

  • Ghost of Tsushima Director’s Cut će biti dostupan za PS4 i PS5 počevši od 20. avgusta.
  • Obe verzije igre (PS4 i PS5) će sadržati Iki Island (potpuno novu priču sa Jinom u glavnoj ulozi), originalnu igru Ghost of Tsushima kao i sav do sada objavljeni sadržaj (DD/DLC).
  • Igrači koji kupe PS5 verziju takođe će biti u prilici da uživaju u poboljšanim mogućnostima koje donosi PS5 konzola, kao što su DualSense kontrole, japanski lip sync, brža učitavanja, 4K rezolucija, 3D audio i druge.
  • Svi Ghost igrači (oni koji su već igrali u prošlosti, trenutno aktivni i budući) imaće priliku da iskuse poboljšanja na launchu kao što su novi Photo Mode, unapređene accessibility opcije i drugo.
  • Uskoro očekujte informacije i u vezi update-a za Legends multiplayer.

PS5 igrači će primetiti da ova verzija poseduje adekvatni lip sync kako za englesku tako i za japansku sinhronizaciju.  Takođe, PS5 verzija će posedovati opciju za haptike i adaštivne okidače 3D zvuk, poboljšano vreme učitavanja, i nekoliko opcija za podešavanje 4K rezolucije sa ciljm kako bi se postigli standardnih 60 FPSa. Naravno, save fajlovi sa PS4 verzije mogu da se prenesu na PS5.

Što se cene ovog upgrade tiče, one variraju između 10 i 30$, a sve u zavisnosti od toga koju verziju ste pre toga posedovali:

  • PS4 igrači će moći da urade pre-order ovog upgrade-a i podignu verziju na Director’s Cut za $19.99.
  • PS4 igrači koji imaju Director’s Cut verziju će moći da urade upgrade kasnije na PS5 verziju Director’s Cut-a za samo $9.99.
  • Svako sa originalnim primerkom PS4 igre Ghost of Tsushima ko želi da pređe odmah na Director’s Cut PS5 verziju moraće da plati $29.99.
  • A igrači koji prvi put kupuju Ghost of Tsushima Director’s Cut igra će koštati $70 u verziji za PS5 odnosno $60 u verziji za PS4.

Za sve one koji su upravo izašli iz svojih jazbina i ne znaju o kakvoj igri se radi, Ghost of Tsushima je višestruko nagrađivana akciona avantura iz 2020. godine smeštena u feudalni Japan tokom invazije Mongola. Igrate kao samuraj Jin koji mora svojim veštinama kao ratnik, pa čak i nindža, da spasi svoju domovinu.