Pre nego što su se proslavili sa svojim Souls igrama, japanski studio FROM Software je bio poznat po akcionoj mecha franšizi Armored Core čiji se prvi deo pojavio u prodaji davne 1997. godine na PlayStation 1 konzoli, i koji je u naredih 15-tak godina dobio četiri direktna nastavka i oko desetak spinoffova i ekspanzija. Poslednji deo ove franšize je stigao 2013. godine sa igrom Armored Core: Verdict Day, posle koje je ova franšiza bila stavljena na led dok je tim bio zauzet pravljenjem Souls igrama.

Ali sada, skoro deceniju posle njihove zadnje mecha igre, FROM Software je najzad spreman za novi futuristički gameplay.

Najnovija Armored Core igra je procurela u javnost preko ankete koju je FROM Software direktno poslao njihovim potrošačima širom sveta, sa velikim brojem pitanja o njihovim željama koje se dotiču sledećeg mecha naslova. Anketa u sebi nije imala samo pitanja čiji bi odgovori pomogli razvojnom timu u pravljenju balansa i forme cele igre, već i 8 screenshotova iz ranog stadijuma razvoja igre i dva kratka video snimka koji pokazuju tok akcije. Sudeći po impresijama srećnih igrača koji su videli ovu anketu, gameplay igre je bio veoma dinamičan i brz, ali i sa prisustvom Souls borbi prsa u prsa.

Bilo kakvi drugi detalji o ovom naslovu (uključujući i ime igre) za sada nisu poznati.

FROM Software trenutno radi na njihovoj najambicioznijoj igri koju su ikad napravili – open world akcionom RPG-u Elden Ring koji stiže u prodaju 25. februara na  PC-u i svim PlayStation i Xbox kućnim konzolama.