From Software, kompanija poznata po Dark Souls i Bloodborne igrama, napravila je novi “samurajski” Dark Souls sa promenjenom lokacijom dešavanja, tako da se čitava igra dešava u Japanu. Izdavač je Activision, a igra je napravljena u konteksu slogana „Your death won’t come easily“ i predstavlja mešavinu istorijskog ambijenta u kome vlada stalna tenzija između života i smrti i fantazije u vidu novih čudnovatih bića.

Activision kao izdavač nije otkrio tačan datum izlaska igre ali je izvesno da će biti dostupna početkom sledeće godine za PC (Steam), PS4 i Xbox One. Pre-order je moguć već od sad kod određenih prodavaca.

Single-player mod stavlja igrače u ulogu protagoniste čija misija je da spase svog mladog gospodara i osveti se neprijatelju. Glavni lik u ovoj igri ima prostetičku ruku kao i kuku za kačenje, tako da će igrači iskusiti novu mehaniku za kretanje po svetu.

Sekiro: Shadows Die Twice svakako predstavlja dobru, čistokrvnu akciju bez previše RPG elemenata, razvijanje likova, klasa i sve što odlikuje jednu role play igru. Oslanjajući se na čistu akciju, ovaj naslov deluje još zanimlivije, bez nepotrebne dubine i svega ostalog.