Square Enix je odlučio da igrače baš zasiti sa FF7 content-om. Pored ogromnog rada na AAA rimejku za PlayStation konzole, ovaj popularni JRPG univerzum će uskoro postati bogatiji za još dve igre namenjene mobilnim uređajima.

  • FINAL FANTASY VII THE FIRST SOLIDER je punokrvna Battle Royale igra, smeštena trideset godina pre početka radnje igre FF7. U njoj će se igrači boriti za titulu prvog člana elitne vojne jedinice SOLDIER. Da li će ova igra uspeti da se probije u veoma gustoj konkurenciji mobilnih BR igara, videćemo već tokom ove godine.
  • FINAL FANTASY VII EVER CRISIS sa druge strane je veoma ambiciozna izometrijska 2D/3D jRPG igra koja u maniru FF15 Pocket Edition stila grafike cilja da adaptira ne samo događaje igre FF7, već i svih njenih spinoffova kao što su Crisis Core, Before Crisis, Advent Children filma, nesretne PS2 pucačine Dirge of Cerberus, i čak totalno novih avantura! Događaji iz ovih igara i filma će biti adaptirani u ogromnu novu poteznu RPG igru koja će biti ispričana u chapter-ima koji će biti objavljivani na mesečnom nivou. Sudeći po njenom prvom trejleru, ovo će biti jRPG naslov koji se neće smeti zaobići kada stigne u prodaju tokom 2022. godine.