Za fanove Final Fantasy igara sprema se nešto veliko sledeće godine. Producent Square Enix-a, Shinji Hashimoto, već nekoliko puta obećavao je nove naslove za 2018. godinu. Hashimoto je potvrdio da rade na više igara i da će sledeća godina biti puna velikih ostvarenja.

Final Fantasy serijal sledećeg meseca napuniće 30 godina. Najskorije izdanje, Final Fantasy XV, za PS4 i Xbox One, dobio je najnoviji DLC pod nazivom „Comrades“. Ekspanzija koja je dodala multiplayer komponente u igri dozvoljava da se vaš tim udruži sa još tri igrača online kako bi se završio quest. Comrades može da se igra ako kupite „Season Pass“, ili individualnom kupovinom za 20$, što i dalje zahteva posedovanje Final Fantasy XV igre.

Ujedno sa tim, Square Enix je izbacio VR spinoff za PSVR nazvan „Monster of the Deep: Final Fantasy XV“. Čitava igra zasnovana je na mini igri pecanja, koje je aktuelna u FFXV, i da, čudno je onoliko koliko i zvuči. Sledeća u nizu je dugo očekivana DLC „Epizoda Ignis“, dodatno pogavlje za FFXV, zakazano za 13. decembar 2017. PC verzija Final Fantasy XV planira se za sledeću godinu.