Vremena kada su serijali kao što su Metal Gear Solid i Final Fantasy (od VII!) vezani za PlayStation već su neko vreme iza nas. Nakon PC verzija VII, VIII, IX, X, XIII itd, stigla je najava da će i Final Fantasy XV dobiti PC izdanje.

Final Fantasy XV je originalno izašao za PlayStation 4 i Xbox One krajem 2016. godine. Neobično je što i dugo nakon izlaska i dalje dobija update-ove. Kako besplatne, koji ispravljaju sitne bagove ali i performanse igre, uvodeći modove koji bolje koriste PlayStation 4 Pro, tako i plaćene, u vidu DLC-a koji nude igranje sa drugim likovima.

Final Fantasy XV: Windows Edition će uključiti kompletan sadržaj iz verzija za konzole. Besplatan ali i plaćeni, koji je deo Season Pass-a. Ugledajući se na GTA V, ovo izdanje koje izlazi kasnije imaće i mod iz prvog lica, za koji je za sada upitno koliko će imati smisla u ovakvom naslovu. PC verziju očekujemo više od godinu dana nakon one za konzole, početkom 2018. godine. Nadamo se dobrom portu, bez ozbiljnih tehničkih problema.