Neke stvari se nikada ne menjaju! Fudbalska sezona je zvanično počela pre par nedelja, a virtuelna sezona je juče odradila svoju poslednju pripremu sa FIFA 20 demom. Već duži niz godina EA u ovo vreme izbaci probnu verziju svoje sledeće fudbalske “simulacije”. Ovoga puta odradili su to malo drugačije, obično kada demo verzija treba da izadje EA to fino najavi, napravi jedan mali hype oko toga, dok juče toga nije bilo. Samo je ojednom je sevnula vest da je demo verzija nove FIFE objavljena. Zaista prijatno iznenađenje čija se prijatnost brzo izgubila odmah nakon što smo spomenuti demo i odigrali.

U ovogodišnjem izdanju ove probne verzije za FIFU, dosta smo uskraćeniji u izboru timova nego prošle godine. Naravno svakako potpisi ugovora sa suparničkim Konamijem koje su neki klubovi nedavno uradili su izgleda imali svoj uticaj ovdje. Nema Juventusa, Junajteda i Bajern Minhena. Od ponudjenih timova tu je Real Madrid, Liverpul, PSŽ, Borusija Dortmund, Totenhem i Čelsi. Što se tiče gameplaya, ovo je praktično FIFA 19 2.0. Jednostavno manje više, sve je isto i ne oseća se razlika u odnosu na gameplay iz prošlogodišnjeg izdanja. Šta više, čak mogu reći da je gameplay možda čak za mrvicu sporiji ali neću o tome puno suditi do izlaska pune verzije. Jedina “novina” na koju se može naići jesu novi slobodni udarci i penali, odnosno nova tehnika njihovog izvodjenja. Svodi se o tome da sa analogom naciljate gde gađate i onda morate tačno u sekundi stisnuti krug kada vam se pojavi time finishing meter iznad glave. Za mene ovo je previše arkadno i dosta nerealno ali to je ipak FIFA i na njen arkaditis smo navikli zadnje četiri godine. Ono što se još može nazvati novinom jeste futsal mod ili kako to EA zove, VOLTA FOOTBALL! Za sve ljubitelje malog fudbala, nakon isprobavanja ovog moda u demo verziji, mogu da predpostavim da će ovo biti najigraniji mod u samoj igri pored Ultimate Teama. Gameplay dosta podseća na staru dobru FIFA Street i nadamo se da ga neće menjati u punoj verziji igre.

Na kraju to je to što se tiče ove demo verzije, ostalo je još par dana do izlaska same igre i ako EA ne promeni gameplay u velikom fudbalu, ponovo ćemo imati isti problem kao i prošle godine, dok je mali fudbal pun pogodak i najbolje je da ga više ne diraju!