Amazon Studios i kompanija Kilter Films koju predvode Jonathan Nolan i Lisa Joy su upravo najavili početak rada na velikoj TV seriji koja će biti smeštena u post-apokaliptični svet milionski-prodavane i veoma nagrađivane gaming franšize Fallout. Više detalja o ovom projektu nije poznato, osim da će on biti eskluzivno prikazan na Amazonovom streaming servisu Video Prime. Bethesda Game Studios i Bethesda Softworks će učestvovati u produkciji kao konsultanti.

Posle neverovatnog uspeha koji je ekranizacija Witcher-a ostvarila na Netflix-u krajem prošle godine, mnogi TV studiji su otvorili svoje budžete mnogim drugim adaptacijama video igara. Pored Fallout-a, na našim ekranima ćemo u narednim godinama moći da pogledamo vema skupe produkcije vezane za gaming franšize kao što su The Last of Us (HBO), Halo (Showtime) i Resident Evil (Netflix).

Nolan i Joy trenutno rade na četvrtoj sezoni višestruko nagrađivane HBO serije Westworld i takođe rade na Amazon-ovoj novoj seriji The Peripheral koja je bazirana na knjizi oca cyberpunk-a William Gibson-a.