Dva meseca posle prvih glasina da Sony sprema da spoji PS+ i PSNow u jedan novi pretplatnički servis, najzad smo dobili i prve detalje!

Novinari gaming sajta Videogames Chronicle su objavili da su od svojih pouzdanih izvora unutar PlayStation-a čuli koju će formu uzeti ovaj servis koji je do sada bio poznat samo po svom kodnom imenu “Spartacus“. Servis će biti podeljen u tri nivoa plaćanja, a najskuplji će navodno imati cenu od čak 16 dolara mesečno (cena za godišnju pretplatu za sada nije poznata).

  • Najjeftinija “Esencijalna” pretplata će u sebi sadržati sve što redovni PS+ danas nudi (online igranje, PSN popuste i pristup novim besplatnim igrama svakog meseca).
  • Skuplji “Extra” nivo pretplate će dodati pristup velikoj ponudi besplatnih igara među kojima će se naći mnogi hitovi iz ere PS4 konzole.
  • Poslednji i najskuplji “Premium” nivo će dodati pristup retro klasičnim hitovima iz istorije PlaySation-a, opciju da se igre streamuju, kao i mogućnost da se mnoge nove igre odigraju besplatno u promotivnom demo periodu (skidanje pune igre sa PSN-a i igranje dok tajmer ne istekne).

Kao što i sami vidite, ovo nije PlayStation-ov direktni pandan GamePass-u, već ujedinjenje PS+ i PSNow servisa. Nema besplatnog pristupa velikim 1st Party igrama od PlayStation studija.

Sudeći po rečima VGC-a, ovaj servis je skoro spreman za premijeru, ali ne postoje indicije kada bi igrači mogli da ga isprobaju. U prethodnim izveštajima, medijski gigant Bloomberg je javio da bi naslednik PS+ servisa mogao početi sa radom već ovog proleća.