Epic Games, dugogodišnji gigant u razvoju popularnih igračkih franšiza i razvojnog okruženja za pravljenje video igara Unreal Engine, je upravo najavio da će oni proširiti svoje poslovanje kreacijom novog PC (Windows) online shopping servisa Epic Games Store koji će ciljati da ponudi kvalitetnu uslugu ne samo igračima već i razvojnim timovima koji prodaju svoje video igre na PC-u.

Iako na PC-u već imamo mega-popularni Steam i širok spektar propratnih gaming radnji (Blizzard App, Origin, Good old Games, UPlay, Ich.io i drugi), Epic Games smatra da će njihov servis biti primamljiv svima zbog svog jednostavnog načina korišćenja, podrške za širok spektar igara i možda najbitnije, njihove namere da da od prodaje igara uzmu samo 12% od prodajne cene. Ovo se dosta razlikuje od bilo kog drugog velikog servisa za prodaju igara (uključujući i one na konzolama i mobilnim uređajima) gde vlasnici radnje uzimaju čak 30%. Iako je potvrđeno da će Epic Games Shop biti bez svog DRM-a i podržavati igre napravljene u bilo kom engine-u, igre koje rade unutar Unreal Engine-a će imati specijalnu pogodnost – uklanjanje Epic-ove licence (5%) za korišćenje ovog engine-a.

Dodatna zanimljivost će biti i direktna podrška streamerima, koji će dobijati bonus isplate ako uspeju da uspešno promovišu igre sa Epic Games Store-a svojim gledaocima.

Više podataka o ovom novom servisu i njegovom datumu početka rada će biti predstavljeno ovog petka na The Game Awards 2018 ceremoniji.

IzmenaPo završetku TGA 2018 je izašao ova video najava Epic Games Store-a: