Iako se studio DICE odavno sprema da krajem ove godine u prodaju izbaci nextgen nastavak njihove hit multiplayer igre Battlefield, Electronic Arts i tim iz studija Industrial Toys takođe imaju svoj ambiciozni plan.

Oni naime odavno punom parom rade na potpuno novoj Battlefield igri za Android i iOS uređaje! Ova nova igra će biti u potpunosti optimizovana za rad na mobilnim platformama, pokušaće oko sebe da privuče milione igrača sa tradicionalno primamljivim Battlefield gameplay modovima, preciznom kontrolom kretanja i pucanja, i fantastičnom akcijom koja će sigurno odlično izledati na malim touch-friendly ekranima.

Ovim potezom, Electronic Arts će pokušati da emulira uspehe drugih velikih izdavača i timova koji su uspeli da na mobilnim platformama oko svojih IP-ova (kao što su Call of Duty, PUBG, Fortnite, Diablo, i League of Legends) okupe stotine miliona igrača. Što se nove centralne Battlefield igre za PC i konzole tiče, ona će po rečima samih developera biti najambicioznija igra koju su ikad napravili. Prvi pogled na nju će biti organizovan ovog leta.