Ostalo je još samo par dana do premijere Elden Ring-a, jedne od najočekivanijh igara ove godine!

Kreatori nemilosrdnog “Souls” podžanra roguelike igara iz japanskog studija FROM Software su proveli više od decenije pripremajući se da naprave ovaj naslov. Direktor igre (i odnedavno šef celog studija) Hidetaka Miyazaki je nekoliko puta potvrdio da Elden Ring predstavlja igru koju je on uvek zamišljao da će jednog dana igrati i naslov koji je jedino moguć posle pravljenja svih ranijih Souls, Bloodborne i Sekiro naslova – akcioni RPG prepun slobode istraživanja, natprirodnih opasnosti, urušenog srednjovekovnog okruženja, i borbenog sistema koji nagrađuje strateške odluke.

Elden Ring će igrače prebaciti u fantastični urušeni svet osmišljen od strane legendarnog autora George R. R. Martin-a, koji je odavno redefinisao fantazijski žanr sa svojim upečatljivim, nemilosrdnim i neverovatno detaljnim univerzumom Pesme Vatre i Leda. On je zamislio osnovnu postavku ove igre koju je studio iz Japana evoluirao dovođenjem velike apokalipse koja je slomila zid između sveta života i smrti, transformišući idilični svet prepun heroja u razrušeno bojno polje prepuno čudovišta i napuštenih magičnih blaga.

Igrači će u starom maniru Souls igara dobiti šansu da istraže ovaj veliki svet birajući jednu od 10 početnih klasa, koji se svi mogu unaprediti u heroje koji mogu upravljati sa oružjima koje traže snagu, brzinu, preciznost pucanja, magiju ili božanske moći. Igra je proširena mnogim novim gameplay sistemima koje ranije Souls igre nisu imale (prizivanje konja radi bržeg kretanja, stealth, skakanje, craftovanje opreme, lakše oživljavanje blizu boss-ova, prizivanje duhova…), a svet će u sebi skrivati širok spektar izazova i ispod otvorenog neba, u mnogobrojnim malim tamnicama, kao i velikim “Legacy” nivoima koji predstavljaju teže lavirintske zone prepune opasnosti i velikog boss-a koji se krije na kraju puta. Iako će igra tražiti veliku posvećenosti i pažnju, developeri su najavili da su je optimizovali i za igrače koji nisu upoznati sa ovim žanrom, dajući im mnoge opcije da donekle olakšaju svoju avanturu, sve dok ne reše sve misterije koje su dovele do kraha ovog fantazijskog sveta.

Elden Ring stiže u prodaju 25. februara na PC-u i svim kućnim PlayStation i Xbox konzolama.