Francuski studio Dontnod Entertainment se pojavio u industriji video igara sa svojim prvim projektom Remember Me (2013, PC, PS3, Xbox 360) koji nije ostvario zapažen finansijski uspeh, ali je dokazao da ovaj studio itekako ima potencijal da napravi igre vredne pažnje. Upravo to se desilo sa njihovom sledećom igrom Life Is Strange (EmuGlx review), koja je uspela da se dokaže kao jedna od najupečatljivijih primera modernog epizodnog žanra point & click avantura. Ali umesto da skoče na nastavak ove igre, oni su ipak rešili da nastave da pričaju nove priče i da razvijaju gameplay u novim pravcima.

Vampyr je nova epizodna avantura koja će početkom sledeće godine igrače prebaciti u London na početku 20. veka, gde se vampiri šetaju noćima a gradom hara opasna zaraza koja ubija i mutira sve pred sobom. Igrači će voditi doktora Jonathan E. Reid-a koji se vratio iz Prvog svetskog rata, ne samo kao promenjen čovek, već i kao vampir. On će tokom ove avanture morati da se prilagodi novom načinu života i da se bori protiv vampirskih nagona koji će od njega tražiti da ubija. Ovaj nagon će dati šansu igračima da biraju koga da ostave u životu, a skoro svaka smrt za koju igrač bude odgovoran će menjati tok priče ove avanture.

Sa odličnom grafikom, jakom atmosferom, sumornim scenariom i čak segmentima akcije (koji su još u fazi pripreme i balansa), ova igra ima šanse da bude veoma dobra konkurencija avanturama, kojie ovih godna Telltalle Games štanca u velikom broju, bez obzira na tehničke probleme koji ih prate.

Vampyr stiže u prodaju tokom 2017. godine na PC, PlayStation 4 i Xbox One sistemima, a snimak igre koji možete pogledati ovde je uzet iz rane Alfa verzije igre na PS4 hardveru.