Bethesda je noćas najavila da su uspeli da portuju svoj vrhunski iD Tech 6 engine da radi i na mobilnom hardveru unutar Nintendo Switch konzole. Ovaj uspeh im je omogućio da već krajem ove godine u prodaju puste sada već legendarni Doom, a tokom sledeće godine završitće rad i na portovanju predstojeće FPS akcione avanture Wolfenstein 2: The New Colossus.

Pošto smo u našem opisu igre rekli da je Doomapsolutno opravdao sva moguća očekivanja starih a uspeva da osvoji srca i novih igrača“, verujemo da će se korisnici Nintendo Switch konzole takođe moći lepo zabaviti uz ovaj nesvakidašnje dobar FPS naslov. Za sada je poznato da će ketridž ove igre u sebi imati samo singleplayer kampanju, a oni koji žele da se zabave sa multiplayerom moraće sa interneta da skinu MP sekciju (kupci digitalne verzije igre naravno mogu skinuti sve odjednom). Jedini mod igre koji neće biti prisutan na Switch-u je ambiciozni SnapMap editor pomoću koga su igrači već uspeli da naprave hiljade i hiljade novih mapa.

Što se tiče novog Wolfenstein-a, nastavak ove franšize predstavlja jedan od najočekivanijih FPS naslova koji treba da izađu pre kraja ove godine. U opisu prošle igre, mi smo napomenuli da je iako to nije očekivao, razvojni studio Machine Games uspeo je da napravi “savršenu kombinaciju tradicionalnog gejmpleja sa novim i unapređenim elementima“, a sudeći po najavama nastavka, za svega par nedelja čeka nas još bolja avantura u kojoj će legendarni ratnik B.J. Blašković krenuti u misiju da oslobodi Ameriku od okupacije nacista.

Wolfenstein: The New Colossus stiže u prodaju 27. oktobra 2017. godine na PC, PS4 i Xbox One sistemima, a Nintendo Switch port je ipak ostavljen za sledeću godinu.