Darksiders franšiza je sa samo dve igre uspela da se postavi kao jedan od retkih modernih primera igara iz žanra “metroidvanie” koji su zaista uspeli da se približe kvalitetu igara iz franšze Zelda. Želja developera iz Vigil Games-a da naprave Zelda igru za “odrasle igrače” bila dovedena u stvarnost sa igrama Darksiders i Darksdiers II, ali nažalost finansijski problemi njihovog vlasnika THQ-a i nedostatak vremena da se rad na drugom delu igre završi na lagodan način su doveli do situacije da je sledeći nastavak ove franšize bio poslat u zaborav, prava na igre su bila prodana malom ali ambicioznom izdavaču Nordic Games, a članovi tima iz Vigil Games-a su se raspršili u nekoliko manjih studija od kojih su dva najbitnija postala Airship Syndicate (u kojem Joe Madueira trenutno sa par partnera završava rad na Battle Chasers Nightwar igri!) i Gunfire Games koji je prošlih par godine proveo radeći na par manjih projekata kao i portovanju prve dve Darksiders igre na moderne konzole – Darksiders: Warmasted Edition i Darksdiers II: Deathinitive Edition.

Iako su mnogi mislili da trećeg nastsavka nikad neće biti, današnja iznenadna vesti nas je sve obradovala. Naime, online prodavnica Amazon je pre vremena u javnost pustila detealjne informacije o trećoj Darksiders igri koja se trenutno pravi u prostorijama studija Gunfire Games. Kao što tradicija nalaže, u novoj Darksiders igri ćemo ući u čizme novog jahača apokalise i zaštitnika balansa između sila Raja, Pakla i kraljevstva ljudi. Posle Rata i Smrti, novi protagnonista ove igre će biti Fury – čarobnica koja zna da koristi ne samo svoj magični bič, već i može da se transformiše u različite forme. Iako i dalje ne znamo tačno u kom dobu je smeštena treća Darksiders igra (mnogima se nije svidelo što se D2 dešavao istovremeno sa događajima prve igre), već sada znamo da će Fury moći da istražuje ogroman svet u kojem će joj primarni zadatak biti poražavanje demonskih personifikacija Sedam Smrtnih Grehova. Jedva čekamo da vidimo kako će ovi protivnici biti prikazani na ekranu i kako će se avantura od Fury uplesti sa avanturama drugih Jahača Apokalipse.

Darksiders III je najavljen za PC, PS4 i Xbox One sisteme, a za izlazak ovog naslova ćemo najverovatnije morati da sačekamo 2018. godinu.