Otprilike na svake pola godine Sony u javnost izbacuje veliki firmware za PlayStation 4, a ovog proleća ovi dodatci su najviše posvećeni raznoraznim community dodatcima kao i dugo čekanoj mogućnosti da se PS4 igre zaigraju na PC-u preko Remote Play-a!

Remote Play je započeo svoj život davne 2008. godine kada se par igara moglo streamovati uživo sa PS3 na PSP konzolu. Ovaj servis je doživeo drastičan upgrade dolaskom PlayStation 4 konzole koja je mogla mnogo brže ne samo da pošalje gameplay feed na dosta više uređaja (Vita, Vita TV, Sony Xperia televizori kao i Android telefoni/tableti) već i da se te PS4 igrama lako pristupi i ako niste kod kuće (za to je potrebno da vam kućni internet ima jaku upload brzinu). Remote Play se sa 3.50 firmware-om može koristiti na kućnim, laptop i tablet kompjuterima zasnovanim na Windows 8/10/Mac operativnim sistemima sa svim igrama koje PS4 ima u ponudi (nisu podržane samo retke igre koje zahtevaju kameru ili motion kontrolere), a za ugodno igranje je neophodno da prebacite rad Remote Play-a u 720p 60fps mod i koristite DS4 gamepad sa USB kablom. Bluetooth konekcija za sada nije podržana.

PS4 3.50 PC Remote Play config

PlayStation 4 je od svog dolaska uspeo da proširi pristup modernom konzolnom gamingu sa tradicionalne lokacije kućnog HDTV-a na maltene svaki multimedijalni uređaj koji posedujete, a nadamo se da će gaming streaming servisi Remote Play, PSNow i SharePlay nastaviti da se razvijaju sa svojim kvalitetom i podrškomi  u budućim godinama.