Crackdown 3 je predstojeća open world akciona igra za Xbox One i PC. Prethodna dva dela su bila ekskluzivna za Xbox 360 a u februaru 2007. godine, kada je izašao originalan naslov, bila je to najprodavanija igra u Americi za taj mesec. Mnogima je sigurno ostao u pamćenju i po tome što je pristup veoma iščekivanoj Halo 3 beti bio omogućen vlasnicima prvog Crackdowna.

Prvobitno najavljen tokom E3 2014 sajma, sa datumom izlaska u drugoj polovini 2016. godine u jednom trenutku, Crackdown 3 smo očekivali 7. novembra ove godine, kada i Xbox One X.

 

U godini kada Switch dobija ekskluzive kao što su The Legend Of Zelda: Breath of the Wild i Super Mario Odyssey, a PlayStation 4 Horizon Zero Dawn, Gravity Rush 2, Persona 5, Uncharted: The Lost Legacy i mnoge druge, Microsoft nema da ponudi mnogo igara koje ne možete igrati ni na jednoj drugoj konzoli. Iz tog razloga je šteta što jednu od njih, Crackdown 3, nećemo moći da igramo u 2017. godini. Novi Crackdown očekujemo na proleće 2018. godine.

Do tada, novi vlasnici Xbox One X konzole imaće, između ostalog, Forza Motorsport 7, u nativnoj 4k rezoluciji i 60fps-a, kao i verovatno najbolje verzije multiplatform igara na konzolama.