25 godina je prošlo od kako smo se po prvi put sreli sa odličnim Civilization serijalom. Povodom ove činjenice Firaxis Games su spremili odličan rođendanski poklon svim PC gejmerima – Civilization VI nam stiže ove godine! Svako ko se susreo sa Civilization serijalom zna šta su neprospavane noći uz konstantno ubeđivanje sebe da se ide u krevet nakon samo još jednog turn-a. Od danas će vaš najveći problem biti otkrivanje putovanja kroz vreme kako bi se skratilo čekanje do 21. oktobra 2016. kada bi igra trebala da se pojavi.

Svaki nastavak ove igre nam je donosio promene, neke su bile bolje prihvaćene i zadržane u daljim nastavcima, dok su neke promene izazivale gnev nekih igrača. Identična situacija je sada pred nama, Firaxis Games su odvažno odlučili da promene mnogo toga, o čemu ćete čitati u narednih par redova.

  • Gradovi neće zauzimati samo jedan tile, već će se širiti po tile-ovima u blizini kako budete dodavali građevine.
  • Dobijaćete research boost istraživanjem, razvojem okoline i otkrivanjem novih kultura.
  • Diplomatija neće biti predvidiva kao u ranijim nastavcima, a neće ni delovati blesavo kao Gandi s nuklearnim raketama.
  • Civilization 5 nas je upoznala sa “jedna jedinica po tile-u” pravilom, a nastavak će blago da izmeni to pravilo. Igrači će moći “spajati” određene jedinice s drugim u “korpuse”, na primer pešadija će moći da deli isti tile sa protivtenkovskim jedinicama.
  • Multiplayer će pored standardnih modova na koje smo navikli dobiti i neke nove koji će biti dizajnirani da se lako završe u jednom igranju.
  • Svako će moći da se igra! Veterani Civilization serijala će se susresti sa novim načinima igranja, dok će novajlije dočekati promenjen tutorial sistem koji će ih brzo i lako upoznati sa igrom.

Tek je početak leta, ali oktobar je veoma blizu! Ostaje nam samo da budemo strpljivi dok se ne pojavi Civilization 6. Do tada pratite EmuGlx, jer ćemo vas podrobnije obaveštavati o ovoj igri kako vesti budu stizale.