KOEI TECMO Europe su juče otkrili mnoštvo novih informacija u vezi novog Synthesis sistema, kao i neke od likova u Atelier Sophie igri. Ova igra bi trebala da se pojavi 10. Juna ove godine na PlayStation 4 i PS Vita (Dum vita est spes est :P) konzolama.

Igrači će moći da iskuse svet kroz oči Sophie Neuenmuller, koja ima svoj studio (atelier) u gradu Kirchen Bell. Ona uz pomoć svojih prijatelja započinje quest koji bi im pomogao da nauče nove alhemičarske recepte. Pored tog cilja, oni žele da vrate sećanje misterioznoj knjizi koja se zove Plachta (Naravno da je predstavljena u ljudskom obliku kao, pogađate, devojka), i tu dolazimo do nove mehanike.

Puno ime igre glasi Atelier Sophie: The Alchemist of the Mysterious Book, to nam govori da je alhemija ključ crafting sistema. Tokom igre Sophie i njena ekipa će otkrivati nove recepte koji će biti dodavani u knjigu koju smo spomenuli. Recepti pomažu igraču da poboljša iteme, kao i da stvori nove iteme. Pored toga, dodavanjem recepta Plachta-ina amnezija polako nestaje i njena sećanja se vraćaju. Sve ovo će biti veoma jednostavno kada igrači ugledaju 4×4 grid (koji će da raste vremenom) u kojem će se igrati alhemije.

Više informacija o novim likovima i o novoj mehanici možete saznati u trejlerima. Neke od vas će obradovati činjenica da možete preorder-ovati limited edition verziju igre uz koju se dobija art book s tvrdim koricama, 2 soundtrack diska, platneni poster, i pet minijaturnih art printova – sve to u lepoj kutiji. Ako volite JRPG i slatke curice (gotovo da idu jedno uz drugo) odgledajte nove trailere i budite spremni za 10. jun 2016!