U najnovijem finansijskom izveštaju svojim deoničarima, naveći Poljski gaming developer CD Projekt RED (čija vrednost kompanije je odavno prešla čak 1 milijardu dolara na poljskoj berzi!!!) je potvrdio da se trenutno nalaze u najboljem stanju u svojoj celoj istoriji. Ukupno zapošljavaju čak 953 ljudi u nekoliko timova, od čega njih 632 rade direktno na razvoju video igara.

Što se njihovog softvera tiče, prodaja igre Witcher III  im je bila bolja u prvoj polovini 2019. godine nego u istom periodu prošle godine, pojačavši im veru da se uvek moraju fokusirati na razvoj veoma detaljnih i ambicioznih openworld igara. Što se tiče njihove budućnosti, potvrdili su da će se cela kompanija posvetiti redovnim izdanjima igara iz Witcher i Cyberpunk franšiza, uz povremene radove na manjim projekima.

Ovo definitivno potvrđuje da ćemo u budučim godinama i decenijama dobiti ambiciozne nastavke njihovih najvećih hit franšiza, i da fanovi Witcher franšize verovatno neće morati čekati predugo da se dokopaju nastavka legendarne igre Witcher III The Wild Hunt.

Istoriju studija CD Projekt RED i svih njihovih igara možete pogledati ovde.