Kazunori Jamauči je skoro objavio par zanimljivih pogleda po pitanju budućnosti Gran Turismo serijala. Šef Polyphony Digital studija je izjavio da će se njegov tim više fokusirati na frejmrejt nego na rezoluciju budućih Gran Turismo naslova.

U intrevjuu sa lokalnim Australijskim novinarima u kom su najviše preovladavala pitanja vezana za FIA događaj (Federation Internationale de l’Automobile), Jamauči je takođe odgovarao i na pitanja koja se tiču GT Sporta kao i o Gran Turismo serijalu u celini. Naravno, jedno od glavnih pitanja je bilo i to kako i na koji način će ovaj serijali ubuduće evoluirati. Nakon što je GT Sport prikazan u svom punom sjaju na 8K rezoluciji, a 8K će svakako biti jedna od glavnih odlika koji će krastit buduća PS5 konzola, odgovor koji su svi prisutni dobili je bio iznenađujuć. „Što se rezolucije tiče, smatram da je 4K rezolucija za sada sasvim dovoljna“, kaže Jamauči.

S obzirom da znamo da Sony baca veliki akcenat na mogućnost za podršku za 8K, ovakva izjava je vrlo zanimljiva. Međutim, ako pogledamo sa praktične strane, vrlo mali broj igrača danas sebi može da priušti ovakvo iskustvo, tako da ovakva izjava možda ipak ne bi trebala toliko da čudi. Ono čemu ekipa iz Polyphony Digital studija zaista teži jeste poboljšanje frejmrejta u svojim igrama. Iako GT Sport na PS4 Pro konzoli radi u stabilnih 60 frejma, to izgleda nije plan za buduće naslove koji će se pojaviti na PS5.

„Umesto da se bavimo razvijanjem rezolucije o kojoj pričate, mi smo mnogo više zainteresovani za podizanje broja frejmova. Nije nam u intersu da ostanemo zaglavljeni na 60 frejma, već želimo da podignemo tu lestvicu na 120, pa čak i 240 frejma. Smatram da je to mnogo bitniji faktor koji može promeniti iskustvo na bolje kod igrača“, kaže Jamauči.